Bemutatkozunk
 
 
A Négy-Határ 99' kft 1999 február 20. án alakult. Az alapító tagok egyike a nagyéri, ambrózfalvi, pitvarosi valamint a csanádalberti termelő szövetkezetek egyesülésével megalakuló, pitvarosi székhelyű Felszabadulás MgTsz volt. A kft nevében szereplő " Négy" számnév ezekre a településekre utal vissza, mivel gazdálkodásunk zömében jelenleg is ezen falvak közigazgatási területein zajlik. Társaságunknak jelenleg 1 jogi személy ( az alapító Felszabadulás MgTsz) valamint majd 500 fő magánszemély tagja van. Hagyatéki végzés eredményeként a Magyar Államnak is van 0,097 % üzletrésze.
Társaságunk fő tevékenysége a növénytermesztés, állattenyésztés és a mezőgazdasági szolgáltatás,melyet 70 állandó alkalmazottal végzünk.
Növénytermesztést 1750 ha-on folytatunk, melyből lineár öntözőgépekkel 310 ha-t, csévélődobos berendezésekkel pedig 135 ha-t tudunk öntözni. Az állattenyésztés igényeinek kielégítésére abrak -és tömegtakarmányokat , ezen felül pedig árunövényeket termesztünk. A termények tárolásához 15000 t tárolókapacitás áll rendelkezésünkre.
A kukorica, búza, árpa, repce, napraforgó termelésén felül foglalkozunk szója,fűszernövények,szárazbab, takarmány-és csemegekukorica vetőmag, zöldborsó vetőmag előállításával is.
Az elmúlt években önerőből és EMVA pályázatokon keresztül jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, erő-és munkagépeket szereztünk be, ill. a környezetvédelmi előírások teljesítéséhez trágyatárolókat építettünk. Az utóbbi időben a 61/2012(VI.29.) VM rendelet, a 62/2013(VII.24.)VM rendelet valamint a 26/2015(V.6.)MvM rendelet alapján sikeres pályázatokat nyújtottunk be, melyeket a vállalások szerint meg is valósítottunk. A 61/2012 VM rendelt EMVA Állattartó telepek korszerűsítése jogcímen belül szója extrudáló gépet is beszereztünk, hogy az általunk előállított szójababot fel tudjuk használni saját állatállományunk takarmányozására.